Groep 1/2A

Welkom bij groep 1/2A.
Wij zijn een gezellige groep met op dit moment ongeveer 22 kinderen.
Gedurende het schooljaar komen er nog wat kinderen bij die dan 4 zijn geworden.
Gelukkig zijn er altijd veel ‘grote’ kinderen die de jongste kinderen graag een handje helpen bij het wegwijs maken in onze groep.

Iedere dag doen wij verschillende leerzame activiteiten in de grote en kleine kring, maar natuurlijk is er ook genoeg tijd om gewoon heerlijk te spelen.
In de klas hebben wij daarvoor verschillende hoeken zoals de poppenhoek, de kleihoek, de constructie- en bouwhoek en de lees- en schrijfhoek.
Ook kunnen de kinderen poppenkast spelen en werken we wekelijks met ontwikkelingsmateriaal.
We spelen ieder dagdeel buiten op ons gezellige schoolplein.

Een keer in de week komen de ‘grote’ kinderen van de bovenbouw hun leesmaatje op hun allermooist interactief voorlezen uit een prentenboek.
Zowel de kleuters als de ‘bovenbouwers’ vinden dat erg leuk en zij leren hier ook allemaal veel van.

Regelmatig treden wij ook op tijdens de toneelochtenden voor de andere groepen.
Dat is soms wel een beetje spannend, maar vooral erg gezellig!

We werken met thema’s en maken dan iedere week 2 knutselwerkjes die bij dit thema horen.
Natuurlijk helpt de juf hierbij een handje als het niet lukt, maar vaak vinden de oudste kinderen dit ook heel leuk om te doen.

Het is heel gezellig in onze groep!

Groeten van groep 1/2A