Groep 1/2B

Welkom bij groep 1/2B

De juffen van groep 1/2B heten juf Annemiek en juf Dyonne (om de week een maandag). Ook komt juf Joyce iedere dinsdag bij ons in de klas om te oefenen.

Wij zijn een gezellige groep met op dit moment ongeveer 24 kinderen.
Later in het schooljaar komen daar nog een paar kinderen bij die dan ook 4 jaar zijn geworden.

Iedere dag doen wij verschillende leerzame activiteiten in de grote en kleine kring, maar natuurlijk is er ook genoeg tijd om gewoon heerlijk te spelen. In de kleine kring werken de kinderen regelmatig op tablets waarop leerzame apps staan.
We werken met thema’s en maken iedere week 2 knutselwerkjes die bij dit thema horen. Natuurlijk helpt de juf hierbij een handje, maar vaak vinden de oudste kinderen het ook heel leuk om te helpen.
Omdat sinds dit schooljaar het continurooster is ingevoerd lunchen we met de hele klas in ons eigen lokaal. Na de lunch mogen wij nog lekker een half uurtje buiten spelen op het schoolplein (onder toezicht van hulpouders), zodat we weer lekker fris aan het tweede deel van de schooldag kunnen beginnen. Om 14.00u. is de school uit.

Ook komen er regelmatig “grote kinderen” (uit groep 8) ons voorlezen in de klas. Iedere woensdagochtend beginnen wij daarmee. De kleuters worden dan door hun leesmaatje opgehaald.

Ook gaan wij regelmatig naar het toneel om daar onze zang- en danskunsten te laten zien. Voor de kleuters is het belangrijk om regelmatig op het podium te staan.