November 2017

In groep 6 zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor Sinterklaas. Thuis wordt er hard gewerkt aan het maken van een surprise en een mooi gedicht. Op school ontwerpen we prachtige rollen behangpapier op verzoek van Sinterklaas en we mogen onze schoen zetten. Er wordt óók nog hard gewerkt aan rekenen, taal en spelling en alle andere vakken. Het nieuwe onderwerp van taal is Sport. We hebben verschillende Engelse lessen gehad en we hebben de lessenserie van Kriebels in je buik afgesloten. We hebben het onder andere gehad over “Verliefd zijn”, “Bloos je van bloot?” en “Hoe zeg je ja of nee?”

Na de Sint gaan we ons al snel voorbereiden op de Kerst. We versieren de kerstboom en de klas met mooie kerststerren. We gaan ook nog een kerststukje maken. Donderdagavond 21 december gaan we weer genieten van een heerlijk kerstdiner dat jullie zelf verzorgen. Iedereen neemt iets lekkers mee.

Daarna gaan we genieten van een welverdiende kerstvakantie. In het nieuwe jaar zijn jullie natuurlijk allemaal weer goed uitgerust. Dan gaan we de Citotoetsen van Midden groep 6 maken.

Hoi allemaal,

READY, SET, GO! Daar gaat ´ie dan! Groep 6 is aangebroken, het jaar dat wij breuken, rekenen met grote getallen, woordsoorten, nieuwe spellingscategorieën leren en natuurlijk nog veel meer!

Door middel energizers en coöperatieve werkvormen hebben wij elkaar leren kennen en zorgen wij voor een goede sfeer in de klas. Dit jaar nieuw waren de ouder-kind gesprekken. Dit hebben wij als erg fijn ervaren om jullie zo ook een beetje beter te leren kennen en jullie zo goed mogelijk te kunnen helpen!

De kinderen hebben een werkblad over zichzelf ingevuld, over al hun favoriete dingen, zonder de namen erop. Uiteindelijk hebben we ze allemaal kunnen raden welke van wie was. Iedereen heeft zijn hand overgetrokken, versierd en geplakt onder onze klassenregels. Al onze handjes helpen elkaar en vormen één mega sterk team!

Tijdens taal hebben wij verhalen beluisterd met bijhorende vragen, nieuwe woorden geleerd en hebben we zelf spannende verhalen leren schrijven.. Want.. hoe maak je eigenlijk de lezer nieuwsgierig? Ten slot hebben we de verhalen aan elkaar gepresenteerd. Dit allemaal rond het thema Amsterdam.

We zijn deze week begonnen aan de skill communiceren. Wij hebben het niet alleen over mondeling en schriftelijk communiceren, want zelfs als je niets zegt communiceer je vaak nog. Je luistert bijvoorbeeld. En anders vertelt je gezichtsuitdrukking of je lichaam wel wat je ervan vindt.

Samen maken we er een ontzettend leuk en succesvol schooljaar