Welkom in groep 8

Groep 8 bestaat dit jaar uit 28 gezellige leerlingen en 2 juffen, juf Henriëtte en juf Joukje.

Dit is het laatste schooljaar voor de leerlingen met daarin heel veel aandacht voor de overgang naar het voortgezet onderwijs. Al tijdens de informatieavond wordt daar veel tijd aan besteed.

In november is er voor alle groep 8 leerlingen natuurlijk de scholenmarkt en vinden ook de adviesgesprekken plaats. In januari zijn de open dagen voor de middelbare scholen.

Maar daarnaast kijken we ook ontzettend uit naar het schoolvoetbaltoernooi. De leerlingen maken vaak al maanden van te voren hun opstellingen. Op de dag zelf worden we altijd begeleid door een stel enthousiaste ouders. Heel fijn! Dan volgt de cito eind toets in april. Altijd spannend. Hiervoor zijn we nu natuurlijk al flink aan het werk, zowel in onze werkschriften als op onze mooie, nieuwe Chromebooks.   De juffen  proberen de sfeer altijd zo ontspannen mogelijk te houden, dat werkt het prettigst. Ook zorgen zij voor wat lekkers tussen door.

Na de cito gaan we op kamp. Griezelkamp! Er gaan veel extra juffen en meesters mee en we doen allemaal leuke spellen met elkaar. Ook de bonte avond en de dropping ontbreken natuurlijk niet.

En dan is het eindelijk tijd om aan de afscheidsmusical te beginnen. Daar gaat natuurlijk veel voorbereiding aan vooraf. Tekst lezen met elkaar, rollen verdelen, kleding en spullen regelen, podium aankleden, etc.  Uiteindelijk treden we aan het eind van het schooljaar op voor de andere klassen, voor de opa’s en oma’s, voor de hulpouders  en natuurlijk op de laatste avond voor de ouders. Die avond sluiten we feestelijk af met onder andere een disco. De volgende ochtend volgt dan het onvermijdelijke en soms emotionele afscheid van de Elckerlyc.

We hopen dat de kinderen nog eens een keertje langskomen om bij voorbeeld hun rapport te laten zien. Want we blijven wel benieuwd naar het wel en wee van onze (oud)leerlingen.

Groeten van juf Henriëtte en juf Joukje