En dan is het alweer de laatste schoolweek van 2017!

Deze week vieren we natuurlijk Kerst, maar we hebben de afgelopen weken al veel gedaan.
Even terugkijken op de afgelopen periode:
– iedereen heeft een gedicht uit het hoofd geleerd en  voorgedragen,
– hebben we geleerd wat procenten zijn,
– weten we wat voorzetsels, bijvoeglijk naamwoorden, stoffelijk bijvoeglijk naamwoorden, etc zijn,
– schrijven we steeds moeilijker woorden bij spelling; sanitair, enthousiast, interview, chagrijnig en zo kunnen we nog wel even doorgaan,
– hebben we hele leuke en interessante lessen gehad over relaties en seksualiteit,
– kennen we de topografie van België, Frankrijk en Duitsland,
– lezen we elke maandagmiddag met de kleuters uit groep 1/2 c prentenboeken,
– zijn er mooie vredesposters gemaakt,
– ontbeten we heerlijk met elkaar tijdens het nationaal schoolontbijt,
– hebben we prachtige rapporten uitgedeeld,
– hebben we prachtige surprises gemaakt en uitgepakt tijdens het sinterklaasfeest,
– hebben we de kerstsfeer in de klas gehaald met de kerstboom en leuke knutsels en tekeningen,
– maken we kerstkaarten voor de ouderen
– en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
In 2018 gaan we ons klaarmaken voor het theoretisch en praktisch verkeersexamen, de verschillende cito-toetsen, we gaan een ochtendje kaasmaken, een theaterdag, een voorstelling over de tweede wereldoorlog, de koningsspelen, een fietstocht door de gemeente en natuurlijk gaan we ook nog heel veel nieuwe dingen leren!
Ook in 2018 gaan we er een gezellig schooljaar van maken!

WELKOM ALLEMAAL IN GROEP 7!

We gaan er een onwIJS leuk schooljaar van maken (daarom hebben we in de eerste schoolweek allemaal ijsjes geknutseld). Het wordt een schooljaar waarin we veel gaan leren, maar natuurlijk ook gezellige dingen gaan doen! Ook staat dit schooljaar het verkeersexamen (zowel theoretisch als praktijk) op het programma en de Cito Entreetoets.

Dit schooljaar werken we voor het eerst met de methode Staal, zowel voor taal als voor spelling. Zeker bij spelling is dit even wennen, want al die categorieën kennen we nog niet. Het eerste taalhoofdstuk ging over strips. We hebben veel nieuwe woorden geleerd, dialogen gevoerd en natuurlijk onze eigen strip gemaakt. Hier maken we ons eigen stripboek van.

Het volgende hoofdstuk gaat over familie. In dit hoofdstuk gaan we het hebben over stambomen, de herkomst van Nederlandse achternamen, het beschrijven van de eigen familie. Geboortekaartjes, stambomen, familiewapens, etc: alles wat bij dit onderwerp past in van harte welkom.

Ook hebben we in groep 7 natuurlijk huiswerk. Maandag is onze vaste huiswerkdag. Dit kan leer-huiswerk zijn of maak-huiswerk. Ook het oefenen van de tafels blijft belangrijk!

Wij zijn begonnen aan het eerste docu-werkstuk. Het duurt nog even, maar alvast voor in de agenda: 10 november moet dit werkstuk af zijn! Als er op school hard gewerkt wordt, hoef je thuis niets/weinig te doen.

In de eerste periode draagt iedereen een gedicht voor, de tweede periode houdt iedereen een boekenbeurt en de laatste periode is de spreekbeurt aan de beurt!

We hebben de eerste vier weken van het schooljaar ook al veel dingen geleerd bij rekenen. Cijferend vermenigvuldigen (en ook daar heb je de tafels bij nodig!) was nieuw en het berekenen van de inhoud/liters ook. De juf heeft laten zien dat 1dm3 net zoveel is als 1 liter. Dat hadden de meeste kinderen toch niet verwacht.

Ook hebben we lastige verdeelsommen gemaakt (herhaald aftrekken; dus geen staartdeling!). Op youtube staat een filmpje hoe wij deze sommen uitrekenen; leuk om nog eens te bekijken. https://www.youtube.com/watch?v=zl6YfJaPU1k

Tijdens het schoolbreed lezen zijn wij tutors van de kinderen uit groep 4. Na de herfstvakantie gaan we ook prentenboeken lezen met kleuters.

U leest het, geen tijd om ons te vervelen in groep 7!