Groep 4B

Welkom in groep 4B

Wat leuk dat je een kijkje bij ons neemt!
Groep 4 bestaat uit 24kanjers met juf Yvonne op maandag en juf Carla de rest van de week voor de groep. Juf Yvonne en juf Patricia helpen met de ondersteuning.

In groep 4 oefenen we elke dag met rekenen, taal en spelling. Daarnaast werken we twee keer in de week in het schrijfschrift en gaan we twee keer per week gymmen. Ook oefenen we veel met lezen, omgaan met elkaar, werkhouding en hoe je netjes werkt in een schrift. Ten slotte zijn we ook nog wekelijks bezig met verkeer, wereldoriƫntatie, engels en muziek.

 

In groep 4 staat bij het rekenen het automatiseren van de sommen tot en met 20, de getallenrij tot 100, halve uren en kwartieren, meten met maten en de tafels centraal. Bij taal besteden we veel aandacht aan de uitbreiding van de woordenschat en algemene dingen over taal (zoals bijvoorbeeld straatnamen, het alfabet en beschrijvingen). Met spelling leren we twaalf spellingsregels (zoals bijvoorbeeld woorden met ng/nk, eer/oor/eur, aai/ooi/oei en eeuw/ieuw/uw) en de beginselen van grammatica (bijvoorbeeld werkwoorden, zelfstandig naamwoorden). Het schrijven wordt uitgebreid met hoofdletters en werken met hulplijntjes.

 

In groep 4 gaan we ook elk jaar een keer naar een museum en zijn er geregeld leuke activiteiten in de klas.