Inmiddels zitten we alweer 11 weken in groep 7. Wat een gezellige groep! We hebben al een hoop dingen geleerd en gedaan dit schooljaar.

We hebben al veel gewerkt met breuken. Binnenkort gaan we kennismaken met procenten. Bij taal hebben we gewerkt met de thema’s  strips en familie en bij spelling werken we nu over -militair- woorden en leenwoorden. Kortom, er wordt hard gewerkt in groep 7.
Iedereen heeft een gedicht uit het hoofd geleerd en prachtig voorgedragen voor de groep. Onwijs goed gedaan door iedereen.
Tijdens tekenen hebben wij prachtige vredesposters gemaakt. Helaas heeft niemand van ons gewonnen. Maar wij hebben dan wel weer gewonnen bij de voorleeswedstrijd van groep 7 en 8. Eveline mag onze school vertegenwoordigen bij de volgende ronde.
Tijdens het Nationaal Schoolontbijt hebben wij heerlijk ontbeten.

Maandag 12 november deden wij met de Open Bedrijvendag in Kaag en Braassem. Op de fiets zijn wij bij verschillende bedrijven langs geweest en hebben we gekeken welke beroepen daar allemaal uit te oefenen zijn. Het was een heel interessante dag.

Volgende week bespreken wij de rapporten met de kinderen en ouders. En natuurlijk op naar het sintfeest en de kerst!

Wij zijn een heel gezellige groep met 23 leerlingen. Ook in de eerste schoolweken hebben wij al gemerkt dat het hard werken is in groep 7! We hebben in de eerste 3 weken al kennisgemaakt met het cijferend vermenigvuldigen, het gelijknamig maken van breuken, etc. Bij taal werken we over strips en mogen we ook zelfs strips ontwerpen! De eerste topotoets is al gemaakt en ging over de landen en hoofdsteden van Europa. Zo kunnen we nog wel even doorgaan met wat wij allemaal leren in groep 7!

Wij lezen ook elke woensdag met kleuters; wij lezen dan een prentenboek voor en praten samen over het verhaal. Dit vinden wij superleuk om te doen.

Dit schooljaar is hard werken; de Cito Entreetoets en het verkeersexamen staan op het programma. Maar met een goede inzet komt dat vast helemaal goed! Wij gaan ervoor!